Печени питчици с масло, чесън и магданоз
Малки хлебчета с чеснова коричка, магданоз и едра сол.
Необходими продукти:
За тестото:
- 500 г брашно
- 200 мл газирана вода
- 50 мл вода
- 7 г суха мая
- 3 с.л. олио или зехтин
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
За топинга:
- наситнен магданоз
- 2-3 намачкани скилидки чесън
- 2 с.л. олио, зехтин или разтопено масло
- чили по желание
- сол (може и морска или таква на едри кристали)
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята във водата, заедно със захарта. Оставете докато шупне.
2. Пресятото брашно смесете със солта и изсипете в него шупналата мая и газираната вода. Добавете олиото и замесете меко и нелепнещо тесто. При нужда добавете още вода или брашно. Оставете да втаса на топло за 1 час.
3. През това време смесете разтопеното масло с чесъна и наситнения магданоз.
4. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
5. Премесете втасалото тесто и оформете от него 16 питчици. Сложете да се пекат за 15 минути.
6. След изваждане намажете хлебчетата обилно с маслената смес и поръсете с едра сол - коричката става много апетитна и ароматна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ