Регистрация

Печени пилешки гърди с майонеза и картофи

Печени пилешки гърди с майонеза и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4544

Пилешко на бавен огън с майонезен сос, кашкавал и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки гърди
  • 6 средни по размер картофа
  • 1 голяма глава лук
  • 50 грама масло
  • 200 мл сметана
  • 200 грама майонеза
  • 150 грама кашкавал
  • 1 с.л. галета
  • 1/2 с.л. сладък червен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • сол, черен пипер и билки на вкус

Начин на приготвяне:

1. Вземете гювеч или друг огнеупорен съд, намазнете дъното му и на него наредете нарязания лук. 

2. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки филийки с дебелина от 2-3 мм. Наредете ги върху лука.

3. Поръсете с подправки без да разбърквате и сложете пласт майонеза.

4. Нарежете пилешките гърди на парченца, овкусете ги с подправки по избор и ги разпределете върху майонезения слой в гювеча.

5. Рендосайте кашкавала, смесете го с майонеза и намачкан чесън, добавете билики, разбъркайте хубаво и излейте върху пилешкото.

6. Най-отгоре поръсете с червения пипер и галета и сложете ястието да се пече във фурна за 1:30 часа на 200 градуса.

7. Поднесете поръсено с наситнени пресни билки.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта