Регистрация

Печени пилешки гърди под коричка

Печени пилешки гърди под коричка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1110

Печено пилешко с коричка от кашкавал, яйце, майонеза, домати и чесън по френски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава лук (около 130 грама)
  • 1-2 домата (около 170 г общо)
  • 3 яйца
  • 150 г кашкавал
  • 2-3 скилидки чесън
  • листата на 1/2 връзка магданоз
  • 1/4 ч.л. черен пипер на прах
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 с.л. майонеза
  • 800 г пилешки гърди + сол и пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пуснете яйцата да се сварят. Гответе 7 минути след кипване на водата.

2. Домата, магданозените листа и лука нситенете и прехвърлете в купа. Добавете намачкания чесън, сол и пипер и майонезата.

3. Рендосайте кашкавала и сварените яйца и разбъркайте на паста.

4. Гърдите разполовете през средата на дебелината и начукайте между два листа стреч фолио или в плик за храна, за да се изтънят. Трябва да се получат 4 сравнително тънки, но не прозрачни филета. Поръсете със сол и пипер, червен пипер и куркума от всяка страна.

5. Намажете дъното на тава, в която ще се поберат мръвките без да се застъпват, с 1 с.л. олио. Положете отгоре пилешките пържоли.

6. Покрийте всяка мръвка с по 1/4 от сместа с яйца и кашкавал и пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор за 20 минути.

7. По желание поднесете със свежа салата и майонезен сос.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта