Пилешко филе с песто и домати
Бързи пилешки гърди на фурна в сос песто с моцарела, чесън и чери домати.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 4 парчета пилешки гърди (около 800-1000 г общо)
- сол и пипер
- 2 скилидки чесън
- 120 мл готово босилково песто
- 1 ч.л. лимонов сок
- 60 мл пилешки бульон или вода
- 1 топка моцарела
- 200-300 г чери домати
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете на умерен към силен огън 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и сложете гърдите. От горната страна поръсете със сол и пипер и гответе 3-4 минути. Обърнете и пак поръсете с подправките. Дръжте още 3-4 минути и извадете.
2. Сложете гърдите в намазана с олио неголяма тава плътно една до друга без да се застъпват.
3. В купа смесете намачкания чесън с пестото, лимоновия сок и бульона. Можете да разтоврите кубче във вода, ако нямате домашен пилешки бульон. Залейте с тази смес месото и с лъжица сипвайте отгоре, за да го покрие.
4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
5. През това време нарежете моцарелата на шайби, а чери доматите измийте и разполовете.
6. Пуснете наредете резени моцарела върху пилешкото, върнете за 3-4 минути във фурната, после поръсете и доматите и върнете за още 3 минути.
7. След изваждане поръсете с листа пресен магданоз и поднесете.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ