Регистрация

Пилешко филе с песто и домати

Пилешко филе с песто и домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1809

Бързи пилешки гърди на фурна в сос песто с моцарела, чесън и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 4 парчета пилешки гърди (около 800-1000 г общо)
  • сол и пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 120 мл готово босилково песто
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 60 мл пилешки бульон или вода
  • 1 топка моцарела
  • 200-300 г чери домати
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете на умерен към силен огън 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и сложете гърдите. От горната страна поръсете със сол и пипер и гответе 3-4 минути. Обърнете и пак поръсете с подправките. Дръжте още 3-4 минути и извадете.

2. Сложете гърдите в намазана с олио неголяма тава плътно една до друга без да се застъпват.

3. В купа смесете намачкания чесън с пестото, лимоновия сок и бульона. Можете да разтоврите кубче във вода, ако нямате домашен пилешки бульон. Залейте с тази смес месото и с лъжица сипвайте отгоре, за да го покрие.

4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

5. През това време нарежете моцарелата на шайби, а чери доматите измийте и разполовете.

6. Пуснете наредете резени моцарела върху пилешкото, върнете за 3-4 минути във фурната, после поръсете и доматите и върнете за още 3 минути.

7. След изваждане поръсете с листа пресен магданоз и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта