Печени зеленчуци със сирене
Печени патладжани с тиквички и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 02.10.2017
Най-вероятно рецептата за рататуй вдъхновява Лора и Стоян да се загледат в българския пазар за зеленчуци през есента и да сътворят една нова рецепта за печени зеленчуци със сирене, която се превръща в леко основно за все още топлите дни на есента. Липсата на месо прави ястието профирно, а комбинацията от чушки, патладжани и тиквички с домат е шарена и вкусна, особено щом се допълни с бяло сирене, което по желание може и да е козе. Ето как се прави:
Патладжаните се обезгорчават и подсушават, тиквичките и лука също се нарязват на шайби, а след това, приятно намазнени се запичат на грил, плоча или грил тиган. Така придобиват страхотен аромат на есен и печени зеленчуци. За да са още по-вкусни, приготвяме дресинг от намачкан чесън с лимонов сок и магданоз. После започваме да редим в тавичка шайби зеленчуци. Мажем ги с дресинг, а между редовете се добавя бяло сирене и резени пресен домат. Накрая всичко влиза във фурната за половин час.
А когато излезе от пещта, пред нас има здравословно ястие в много цветове, което може да се хапва както топло, така и студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ