Дайкон със зеленчуци
Средно | Порции 4
| Видяна: 3414
Странна японска гарнитура.
Необходими продукти:
- 10 дайкон репички (вид китайска ряпа, която можете да намерите в хранителната верига)
- 1 ч.ч. оризово брашно
- чили паста (по желание от 3 до 6 сл)
- 5 скилидки чесън
- 1 яйце
- 2 шепи соеви кълнове
- зелен лук
- кориандър
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
A. Смесете оризовото брашно с 2 ч.ч. вода.
Б. Настържете дайкона и кипнете с една чаша вода със сол и пипер на вкус.
Смесете А и Б докато са горещи. Сложете в съд и задушавайте на пара за около 30 мин. или докато се сготви в средата.
Оставете да се охлади и нарежете дайконовия кейк на парчета с големина 1,3 см. Изпържете чесъна в олио. Отгоре изсипете разбитото яйце. Изпържете на тиган, а след това запържете и останалите необходими продукти в отделен тиган. Смесете с дайкона и поднесете.
Най-важните съставки
дайкон репичка, зелен лук, кориандър, люта чили паста, оризово брашно, репички, соеви кълнове, сол и пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 15-20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ