Картофи на фурна със сирене и лук
Картофи с кожички, запечени на фурна и поднесени със сос от крема сирене, чесън и пресен лук.
Да превърне пресните картофки в страхотно основно или стабилно прихапване, с което да заситим глада, предлагат кулинарните влогъри от канала Хапка, като показват една вкусна рецепта за печени варени картофи с топинг от крем сирене и билки. Ясно е, че както повечето картофени ястия и това изисква време докато картофите станат готови, но пък не затруднява готвещия и му дава свобода да вземе душ или да се порови в компютъра докато ястието стане готово. Порция от него излиза под 2 лв., а е така вкусно и ароматно, че си заслужава чакането.
Първо картофите се сваряват, като условието е да не се белят, за да имат онази апетитна кожичка, присъща на пресните картофки. След това се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се притискат, за да се разпукат и станат плоски. После ги намазваме с ароматна смес от разтопено масло, сол, черен и пушен пипер. Ако обичате лютичко, сложете си малко пикантна подправка на прах в маслото. Следва да влязат и във фурната, където да се запекат.
През това време пък приготвяме сместа за топинга, като намачкваме крем сирене и го смесваме с наситнен пресен лук, пресен чесън и магданоз. Посоляваме на вкус, добавяме лъжица зехтин и след това поднасяме запечените картофи със сиренения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ