Печени агнешки ребра със суха марината
Агнешки ребра на фурна с коричка от подправки.
Необходими продукти:
- 1 парче агнешки ребра с месото по тях - общо около 1,5 кг
- 2 с.л. оцет
- 2 с.л. без връх сладък червен пипер
- 1,5 с.л. чесън на прах
- 1,5 с.л. сол
- 2/3 с.л. черен пипер - млян
- лют пипер на вкус
- 2 с.л. олио + 30 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Извадете ребрата от хладилника и оставете на стайна температура за 10 минути. След това шпиковайте с нож на поне 15 места от страна.
2. Намажете с оцета ребрата като по-усърдно мажете от горната страна. Оставете за 20 минути.
3. През това време смесете в купичка солта с трите вида пипер и чесъна на прах. Обтрийте мръвката със сухата марината, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 2 часа.
4. Сипете на дъното на тава олиото и водата и поставете ребрата в тавата с кокалите надолу. Увийте с алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна.
5. След 10 минути намалете фурната на 160 градуса и оставете месото в нея за 2 часа.
6. Развийте фолиото и запечете за 10 минути. Извадете и поднесете с гарнитура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ