Регистрация

Печени агнешки ребра със суха марината

Печени агнешки ребра със суха марината
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 769

Агнешки ребра на фурна с коричка от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче агнешки ребра с месото по тях - общо около 1,5 кг
  • 2 с.л. оцет
  • 2 с.л. без връх сладък червен пипер
  • 1,5 с.л. чесън на прах
  • 1,5 с.л. сол
  • 2/3 с.л. черен пипер - млян
  • лют пипер на вкус
  • 2 с.л. олио + 30 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Извадете ребрата от хладилника и оставете на стайна температура за 10 минути. След това шпиковайте с нож на поне 15 места от страна.

2. Намажете с оцета ребрата като по-усърдно мажете от горната страна. Оставете за 20 минути.

3. През това време смесете в купичка солта с трите вида пипер и чесъна на прах. Обтрийте мръвката със сухата марината, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 2 часа.

4. Сипете на дъното на тава олиото и водата и поставете ребрата в тавата с кокалите надолу. Увийте с алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна.

5. След 10 минути намалете фурната на 160 градуса и оставете месото в нея за 2 часа.

6. Развийте фолиото и запечете за 10 минути. Извадете и поднесете с гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Home cooking with Saima

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта