Регистрация

Агнешки ребра с коричка от подправки

Агнешки ребра с коричка от подправки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1208

Печени агнешки ребра с хлебни трохи и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,2 кг агнешки ребра с месо по тях
  • 50 г масло
  • 3 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • 2 глави лук
  • 2 стебла целина
  • 2 моркова
  • 10 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук
  • 2 филии бял хляб
  • връзка магданоз
  • още масло и олио при необходимост

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте със сол и пипер агнешкото мсо, като се опитате да запазите ребрата цели или в комплект по няколко.

2. Сгорещете 1 с.л. олио и пуснете в нея маслото. След това запечатайте ребрата от двете страни за по 2 минути в мазнината. Извадете ги.

3. Добавете още 2 с.л. олио в тигана от агнешкото и запържете вътре нарязания на полумесеци лук. Щом започне да позлатява, добавете морковите, 3 скилидки чесън и целината - нарязани на ситно. Гответе 5-6 минути на умерен огън и пресипете в тава.

4. Отгоре сложете ребрата. Увийте оголените краища на кокалите с алуминиево фолио, за да не прегарят.

5. Печете в предврително загрята на 220 градуса фурна за 8-10 минути, докато приготвите останалата част.

6. Добре е предварително да сте си запекли хляба на тостер или фурна само колкото да се изсуши, без да се препича. След това го сложете в чопър и смелете на трохи.

7. Главата червен лук наситнете силно и запържете в съвсем малко олио и масло, като можете да ползвате тигана от запечатването без да го миете. Щом лукът омекне, добавете към него намачкания на паста чесън, наситнения магданоз и хляба и махнете от огъня.

8. Извадете тавата и намалете фурната на 180 градуса. Обтрийте месото с получения магданозен сос и върнете във фурната за 30-тина минути или докато не предположите, че месото е готово.

9. Сервирайте изпечените мръвки по желание с намачкани сварени картофи със сметана, сол и индийско орехче.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта