Агнешка плешка с грах и розмарин
Агнешка яхния с грах и моркови.
Бон Апети
Излъчен на 04.03.2016
Българинът е свикнал, че агнешкото месо се хапва предимно печено и то само покрай Гергьовден. Но то е много вкусно във всеки сезн, защото расте на кокал и не е обвързано с годишните времена. Не е обвързано и само с един вид термична обработка, затова с рецептата се разбиват стереотипите в името на едно вкусно българко ястие, което освен по "агнешния" празник, можете да си хапнете и във всеки друг ден. От агнешка плешка (можете да използвате и друго парче месо от агънцето) се прави яхния с грах и моркови, която ухае на розмарин и дафинов лист. Малко доматен концентрат и брашно сгъстяват бульона за гарантирано засищане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ