Печена треска с чеснова майонеза
Бяла риба с чесън и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 риба треска
- малко пипер и сол
- 1 ч.л. зехтин (ако не използвате треска)
За чесновата майонеза:
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. чесън на прах (по желание)
- 2 с.л. майонеза
- 1/2 ч.л. зехтин
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200°C.
2. Поръсете малко пипер и сол в зехтина.
3. Сложете треската с кожата надолу в тавичка за печене, а ако използвате друг вид риба, намажете с олио, преди да сложите в съда.
4. За да приготвите соса, нарежете или блендирайте чесъна на паста.
5. Прибавете останалите необходими продукти и разбъркайте хубаво.
6. Намажете рибата с тази смес.
7. Печете 15 мин. или до готовност.
8. Поднесете веднага.
Забележка: Ако използвате треска, в съда може да се отдели много мазнина, както от рибата, така и от майонезата. Просто я отцедете и поднесете в чист съд. Въпреки че изглежда мазно, отвътре не е - там е сочно, а не като при друга бяла риба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ