Регистрация

Печена тилапия върху пене с аншоа

Печена тилапия върху пене с аншоа
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5008

Тилапия върху пене с аншоа и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета тилапия
  • лимон
  • 2 скилидки чесън
  • чери домати
  • магданоз
  • сол и пипер
  • 4 порции пълнозърнесто пене
  • чесън
  • глава лук
  • 200 г аншоа
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

На печената с лимон и подправки тилапия във фолио:

1. Напръскайте лист пергаментова хартия или алуминиево фолио с незалепващ готварски спрей. Загрейте предварително фурната на 200°С.

2. Сложете филе риба в средата на листа.

3. Овкусете от двете страни с щедро количество сол и пипер.

4. Изстискайте половин лимон върху рибата. Можете да сложите и резени лимон отгоре за по-наситен вкус.

5. Прибавете 1 скилидка счукан чесън.

6. Сега прибавете всякакви зеленчуци по избор, например шепа чери домати. Но може да сложите и резени лук, ситно нарязан джинджифил, зелен лук и други.

7. Поръсете с 1 ч.л. нарязан пресен магданоз.

8. Завийте хубаво с фолиото.

9. Печете 20-25 мин.

На пастата пене със сос от домати и аншоа:

1. Сотирайте 2 скилидки счукан чесън и 1/2 средно голяма глава лук, едро нарязан, в 3 ч.л. хубав зехтин.

2. Прибавете парче аншоа и гответе докато се разтопи.

3. Прибавете 2 шепи чери домати, цели или разполовени. Гответе докато доматите почти се разпаднат. Прибавете около 1/4 ч.ч. от водата, в която сте варили пастата и продължете да готвите на бавен огън.

4. Сложете свареното пълнозърнесто пене в този сос и поднесете с рибата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта