Регистрация

Печена патица с картофи и сини сливи

Печена патица с картофи и сини сливи
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1619

Патешко с картофи и медено-винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица
  • 1,5 кг картофи
  • сол и пипер на вкус
  • няколко скилидки чесън
  • 24 сушени сини сливи без костилка
  • клонка розмарин

За соса:

  • 50 мл червено вино
  • 50 мл портокалов сол
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Чесъна намачкайте в хаванче и след това добавете по около 1 ч.л. сол и черен пипер, за да се получи ченова пастичка. С нея намажете патицата вътрешно и външно.

2. 500 г от картофите нарежете на малки кубчета, а останалите - на хапки. Сливите измийте и накиснете във вряла вода за 20-тина минути.

3. Двата вида картофи поръсете със сол и пипер. Малките кубчета заедно с клонката розмарин приберете в корема на патицата. Големите, заедно със сливите разпределете в тава. Отгоре поставете патицата.

4. Печете на 200 градуса за около час или докато не прецените, че е готова. Първите 40 минути гответе като увиете тавата с алуминиево фолио.

5. Направете соса като кипнете виното с меда и портокаловия сок. Махнете от котлона и добавете соевия сос и 3 с.л. от отделилия се сос в тавата от готвенето на патицата. Този сос е особено подходящ за овкусяване на гърдите.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта