Регистрация

Печена патица с бира и ябълки

Печена патица с бира и ябълки
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 8479

Крехко патешко с плодове и чесън в бирен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица около 2 кг
  • 800 грама ябълки
  • 3 скилидки чесън
  • 1,5 литра бира
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте чесъна в хаванче или го минете през преса.

2. Нарежете ябълките на кубчета, като си оставите и няколко полумесеца или кръгчета за украса.

3. Обтрийте патицата отвътре и отвън със солта, пипера и чесъна.

4. Сложете птицата в дълбока тава, посипете ябълките отстрани, излейте бирата и увийте във фолио.

5. Оставете да се готви така около час на 200 градуса във фурната, а след това махнете фолиото.

6. Обръщайте периодично патицата докато бирата се изпари на 2/3 или докрай. Колко точно ще печете птицата е въпрос на вкус и предпочитания.

7. Преди поднасяне украсете със заделените резени ябълка, които да контрастират на изпечените си "събратя".

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта