Печена патица с бира и ябълки
Крехко патешко с плодове и чесън в бирен сос.
Необходими продукти:
- 1 патица около 2 кг
- 800 грама ябълки
- 3 скилидки чесън
- 1,5 литра бира
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте чесъна в хаванче или го минете през преса.
2. Нарежете ябълките на кубчета, като си оставите и няколко полумесеца или кръгчета за украса.
3. Обтрийте патицата отвътре и отвън със солта, пипера и чесъна.
4. Сложете птицата в дълбока тава, посипете ябълките отстрани, излейте бирата и увийте във фолио.
5. Оставете да се готви така около час на 200 градуса във фурната, а след това махнете фолиото.
6. Обръщайте периодично патицата докато бирата се изпари на 2/3 или докрай. Колко точно ще печете птицата е въпрос на вкус и предпочитания.
7. Преди поднасяне украсете със заделените резени ябълка, които да контрастират на изпечените си "събратя".
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ