Регистрация

Печен калкан с оризова гарнитура

Печен калкан с оризова гарнитура
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4114

Калкан с ориз басмати и маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама филе от калкан
  • 300 грама ориз басмати
  • 1 лимон
  • 20 грама сух пилешки бульон
  • 15 грама брашно
  • 15 грама масло
  • черен пипер
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Овкусяваме филето с половината от пилешкия бульон и черен пипер. Запичаме за около 10 – 15 мин. на 160 градуса.

2. Сотираме предварително сварения ориз с малко зехтин, сока и корите от лимона, нарязани на ситно.

3. Соса приготвяме от останалия пилешки бульон и около 250 мл. вода. След като се разтвори бульона сгъстяваме с маслото и брашното. Овкусяваме с черен пипер.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта