Печен калкан с оризова гарнитура
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4114
Калкан с ориз басмати и маслен сос.
Необходими продукти:
- 600 грама филе от калкан
- 300 грама ориз басмати
- 1 лимон
- 20 грама сух пилешки бульон
- 15 грама брашно
- 15 грама масло
- черен пипер
- вода
Начин на приготвяне:
1. Овкусяваме филето с половината от пилешкия бульон и черен пипер. Запичаме за около 10 – 15 мин. на 160 градуса.
2. Сотираме предварително сварения ориз с малко зехтин, сока и корите от лимона, нарязани на ситно.
3. Соса приготвяме от останалия пилешки бульон и около 250 мл. вода. След като се разтвори бульона сгъстяваме с маслото и брашното. Овкусяваме с черен пипер.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ