Пържени калмари с панировка
Лесно | Порции 2
| Видяна: 8412
Калмари с хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 500 г пресни калмари (туби), нарязани на шайби
- 500 мл олио за пържене на маслена баня
- 300 г царевично брашно
За маринатата:
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. пипер
- 1 белтък
- 1 с.л. къри на прах
- суха подправка "Пет подправки"
- 1 с.л. обикновено брашно
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте калмарите в хладилника за поне 30 мин. в продуктите за маринатата (или за цяла нощ).
2. Оваляйте в царевично брашно и изпържете на маслена баня (на няколко пъти) за около 1 мин. или до златисто. Олиото трябва да е много горещо, почти до степен преди да започне да пуши, за да са хрупкави калмарите.
3. Поднесете веднага с лимонови резени, чеснова майонеза или някакъв сос по избор.
Най-важните съставки
белтъци, брашно, захар, калмари, Китайска смес ‘пет подправки’, къри, олио, сол, сол и пипер, царевично брашно, черен пипер
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ