Регистрация

Пържени калмари с панировка

Пържени калмари с панировка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 8412

Калмари с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пресни калмари (туби), нарязани на шайби
  • 500 мл олио за пържене на маслена баня
  • 300 г царевично брашно

За маринатата:

  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. пипер
  • 1 белтък
  • 1 с.л. къри на прах
  • суха подправка "Пет подправки"
  • 1 с.л. обикновено брашно

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте калмарите в хладилника за поне 30 мин. в продуктите за маринатата (или за цяла нощ).

2. Оваляйте в царевично брашно и изпържете на маслена баня (на няколко пъти) за около 1 мин. или до златисто. Олиото трябва да е много горещо, почти до степен преди да започне да пуши, за да са хрупкави калмарите.

3. Поднесете веднага с лимонови резени, чеснова майонеза или някакъв сос по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта