Песто със сирене и босилек
Смесете 2 супени лъжици песто с 1.5 чаша хумус и сервирайте със зеленчуци и арабски хляб.
Необходими продукти:
- 3 чаши пресен босилек
- 1/2 чаша кедрови ядки
- 1/2 чаша настъргано сирене пекорино романо
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 3 скилидки чесън
- 2/3 чаша зехтин (или повече)
Начин на приготвяне:
1. Леко запечете боровите ядки във фурна на 180 градуса. Оставете да се охладят.
2. Нарежете босилека и го сложете на дъното на блендера. Добавете зехтин и блендирайте. С помощта на шпатула или китайска клечка постоянно изгребвайте останалото по страните на съда.
3. Добавете чесъна, още зехтин и повторете процеса.
4. След това е ред на ядките, с още зехтин.
5. Накрая идва сиренето и останалия зехтин. Блендирането се повтаря.
6. Аз харесвам пестото по-плътно, за което трябва по-малко зехтин, но ако предпочитате да се получи сос, добавяйте колкото мазнина е необходимо. Цветът трябва да е ярко зелен, но с времето ще стане по-тъмен заради кислорода.
Ако го държете в запечатан буркан, може да изтрае месец.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ