Ньоки със сос песто
Ньоки със сос песто.
Необходими продукти:
- 1 пакет ньоки
- 2 ч.ч. листа босилек
- 1/2 ч.ч. зехтин Extra Virgin
- 1/4 ч.ч. настърган пармезан
- 4 с.л. кедрови ядки
- 4 скилидки нарязан чесън
- 2 шепи сушени на слънце домати
- щипка сол
Начин на приготвяне:
На пестото:
1. Измийте и нарежете листата босилек в кухненски робот, като го пуснете 3-4 пъти за кратко.
2. Прибавете сиренето, кедровите ядки, чесъна и сушените домати.
3. Прибавете и зехтина и бавно смесете за 30 - 40 секунди.
4. Опитайте сместа и прибавете още сол на вкус (пармезанът също е солен, така че имайте това предвид).
5. Можете да съхранявате пестото в стъклен съд в хладилника за не повече от няколко дни.
На ньоките:
1. Сварете ньоките в леко подсолена вода.
2. Разбъркайте докато всяко парче се отдели и изплува на повърхността (около 1 - 3 мин.)
3. Смесете с прясно приготвения сос песто на вкус и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ