Патладжани с мисо
Веганска рецепта с патладжан и портокал.
Необходими продукти:
- 4 патладжана, нарязани надлъжно на парчета дебели 1 см.
- 1 / 4 ч.ч. японско оризово вино мирин
- 3 с.л. мисо
- 1 портокал, сок и настъргана кора
- 1 с.л. джинджифил, млян
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1/2 ч.л. лют чили сос
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 с.л. сусам, препечен
- 2 глави лук, нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте добре в купа мирина, мисото, портокаловия сок и настърганата кора, джинджифила, сусамовото олио, чесъна и чили соса.
2. Потопете резените патладжан в сместа (и от двете страни) и ги наредете в тавичка, намазана с мазнина. Залейте патладжана с останалата марината.
3. Изпечете резените патладжан на 190 С за 20-25 минути или докато омекнат, но без да стават кашкави. Извадете ги от фурната, наръсете ги със сумови семена и ситно нарязан зелен лук и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ