Патешко със сушени сливи и ябълки
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 4889
Нетрадиционно патешко с плодове.
Необходими продукти:
- 1 патица
- 3 ч. ч. сушена галета
- 2 с. л. масло
- 1/4 ч. ч. нарязан на кубчета лук
- 1/4 ч. ч. нарязана на кубчета целина
- 1 ябълка, нарязана на кубчета
- 1/2 ч. ч. сушени сливи, накиснати в коняк за една нощ и едро нарязани
- 1 с. л. пресен градински чай, ситно нарязан
- 1 ч. л. прясна мащерка
- сол и пипер на вкус
- пилешки бульон, колкото е необходимо
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте зеленчуците, плодовете и подправките в маслото на слаб огън за около 10 мин., докато станат полупрозрачни, но внимавайте да не изгорят. Добавете галетата и разбъркайте внимателно, сложете малко пилешки бульон, за да е сочна плънката.
2. Напълнете патицата и я зашийте здраво. Печете на грил около 1 1/2 часа. Поставете отдолу съд, в който да се събере цялата патешка мазнина.
Най-важните съставки
галета, градински чай, лук, масло, мащерка, патешко месо, пилешки бульон, сливи, сол и пипер, целина, ябълки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ