Патешки гърди с червено вино и круши
Крехко патешко със сос и плодове.
Необходими продукти:
- 4 круши (не съвсем узрели)
- 1 шушулка канела
- кората на 1 портокал
- 1 л червено вино
- 1 бр. патешки гърди
- сол и черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сложете обелените круши, канелата и портокаловата кора в тенджерка. Налейте червеното вино и сложете на котлона на слаб огън за един час (трябва да къкри много леко).
2. Когато е готово, изключете котлона, но дръжте на топло.
3. Пригответе месото като го овкусите със сол и черен пипер. Сложете го в сгорещена тенджерка с малко зехтин с кожата към мазнината. Оставете да се запържи на силен огън, докато кожата стане златисто-кафява и мазнината се разтопи. Отвътре трябва да остане розово.
4. Когато е готово, сложете патешкото върху дървена дъска за рязане и го нарежете на филийки.
5. В чиния подредете круши, полейте с винения сос и отгоре поставете месото, поръсено с щипка сол (за предпочитане едра морска сол).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ