Патешки гърди с глазура от соя и кленов сироп
Вкусни месца от патенце в соев сос.
Необходими продукти:
- гърди от патица
- 100 мл соев сос
- 100 мл кленов сироп
- 1 чаена лъжичка зехтин
Начин на приготвяне:
1. Махнете филето, ако го има. Почистете част от мазнината, но оставете тънък слой и направете напречни ромбоидни разрези.
2. Смесете соевия сос и кленовия сироп.
Загрейте тиган и добавете зехтин, но не много, тъй като мазнината от патицата ще се стопи в тигана. .
4. Приготвяйте на средносилен огън докато страната с мазнината стане златиста и леко хрупкава. След това обърнете от другата страна за 2 минути.
5. Махнете излишната мазнина от тигана.
6. Полейте гърдите със сместа от двата соса.
7. Сложете месото в предварително загрята на 200 градуса фурна. След около 7-8 минути отново полейте със течността и върнете в печката за още 8 минути.
8. След това извадете от фурната и оставете да изстине десетина минути.
9. Нарежете и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ