Патешки бутчета с гарнитура и вино
Патешко с плодове и гарнитура от зеле и картофи.
Бон Апети
Излъчен на 26.10.2016
Готвим вкусни патешки бутчета на тиган, като спазваме правилото, че първо се поставят с кожата надолу. След това обогатяваме соса, в който къкрят, като отцеждаме мазнината и на нейно място изливаме богатството от вкусове на комбинацията от сочни сушени сини сливи, киснати в порто. (Е, не се притеснявайте да използвате и друг вид вино по ваше усмотрение.) И докато месото къкри, готвачът не скучае, защото приготвя двата вида гарнитура към патешното месо. Контрастиращи по цветове са задушеното червено зеле с хрупкава сърцевина и жълтеещите варени картофи с горчица. А най-сладката е сглобката между плодове, патешко месо, зеле, картофи, винен сос, кубчета бекон и аромат на мащерка, която попада в едно блюдо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ