Регистрация

Маринован лук с копър и сумак

Маринован лук с копър и сумак
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1799

Сладко-кисел лук за добавка към месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 глави лук
  • листата на връзка копър
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. сумак
  • 1 ч.л. захар
  • 1 червена люта чушка
  • 2 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на тънки полумесеци, разделе ги на отделните резенчета и изсипете в купа.

2. Наситнете листата на копъра и ги добавете към лука.

3. Поръсете солта, пипера, сумака и захарта.

4. Добавете нарязаната на ситно люта чушка и залейте с оцета. Разбъркайте хубаво.

5. Покрийте купата със стреч фолио и оставете на стайна температура за 30 минути. След това приберете в хладилник или сервирайте като добавка към месни ястия.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта