Регистрация

Панирано телешко по милански

Панирано телешко по милански
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6206

Страхотният специалитет Миланезе - хрупкаво пържено телешко с гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 парчета говеждо месо, нарязано на тънко
  • 3 яйца, разбити с щипка сол
  • скилидка счукан чесън
  • магданоз
  • 2 купички галета
  • мазнина за пържене
  • сол и пипер на вкус
  • един лимон, нарязан на резенчета

Начин на приготвяне:

1. Подправете тънко нарязаните филийки говеждо месо със сол и пипер.

2. Оформете ги с чук за месо върху кухненска дъска, за да станат с равна дебелина.

3. Смесете и разбъркайте добре яйцата, чесъна и магданоза.

4. Потопете късовете месо в яйцето, а след това ги оваляйте в галетата. Натиснете ги отгоре, за да слегнат добре галетата и да се прилепят добре към месото.

5. Сложете да се пържи в нагорещено олио. Когато цветът им стане златистокафяв, извадете от мазнината и оставете върху готварска хартия, за да попие излишното олио.

6. Поднесете с нарязан лимон, а за гарнитура сложете пържени картофи, пюре или сотирани зеленчуци с прясна салата.

 

Източник: opensourcefood.com

  

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ПИЛЕ
  2. Торта
  3. Див
  4. риба
  5. рак
  6. 32
  7. сърца
  8. к
  9. орехи

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта