Българско мезе от пържено кисело мляко
Панирано кисело мляко с коричка от галета.
Кръчмарско мезе от миналия век, актуално и днес, се готви в Кухнята на Звездев. Това са ефирни хапки от цедено кисело мляко с апетитна коричка от галета. Рецептата звучи странно, но е изпитано вкусна.
Първо цеденото мляко се разбърква с подправки по желание. В три отделни чинии се разпределят брашното, разбитите яйца и галетата. С лъжица се гребва от млечната смес и се изсипва в брашното. Нежно се овалва, докато се превърне в пухкава формичка. После се овалва в разбито яйце, на финала - в галета и се пържи в сгорещено олио до получаването на апетитна коричка.
Можете да сервирате с поръска от копър и да сте сигурни, че разполагате с идеално мезе за бира, вино и дори "твърдо гориво".
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ