Панирани миди с лук и масло
Печени миди чеснов сос и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 12 миди, нарязани
- 2 с.л. масло или маргарин
- 1/4 ч.ч. фино нарязан лук
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 яйце, леко разбито
- 1/4 ч.ч. овкусена галета
- 1/8 ч.л. сушен риган (листа)
- 1/3 ч.ч. овкусена сушена галета
- още 2 с.л. масло или маргарин, разтопен
Начин на приготвяне:
1. Почистете мидите от черупките (но запазете черупките) и ги нарежете наедро. Заделете.
2. В подходяща за микровълнова фурна купа сложете 2 с.л. масло. Загрейте го на ниска степен за 30 сек. или докато се разтопи.
3. Прибавете лука и чесъна. Загрейте без да покривате съда за около 3 мин. в микровълновата фурна или докато лукът омекне. Прибавете яйцето, 1/4 ч.ч. галета и мидите, смесени с ригана. Изсипете сместа с лъжица в заделените черупки.
4. Поставете ги в тавичка за печене. Смесете 1/3 ч.ч. галета и 2 с.л. разтопено масло в малка купа. Поръсете мидите с маслената галета. Изпечете ги във фурна на 180°C за 25 мин. до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ