Пържени миди с черупки в ориз
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 3018
Побългарена паеля с домати и ароматни подправки.
Най-традиционният начин за готвене на миди с черупки е в компанията на чесън и ориз, но тук прибавяме домати, целина и лимонов сок, за да превърнат тези хитри щрихи семплото ястие в тържество за сетивата. Ордьовърът се приготвя лесно, бързо и е гарантиран начин да впечатлите близките или гостите с луксозно по своята същност и същевременно лесно за направа блюдо, в компанията на което може да се изпие чаша (а защо не и повече) качествено вино.
Най-важните съставки
бяло вино, девесил, домат, лимон, лук, люта чушка, магданоз, масло, миди, моркови, ориз, пипер кайен, целина, червен пипер кайен, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ