Регистрация

Панирани банички с кашкавал и домати

Панирани банички с кашкавал и домати
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 942

Кашкавалени банички със зеленчуци, изпечени на тиган с коричка от яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям лаваш или 1-2 дебели кори за баница
  • 250 г кашкавал
  • 1-2 домата
  • чубрица или шарена сол по желание
  • 2 яйца
  • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Кашкавала нарежете на плочки, които да не са много тънки - около 1 см. дебелина. Домата нарежете на полумесеци.

2. Вземете кора за баница или лаваш и разгърнете. Преценете широчината на лентичките, така че да може да се увие плочката кашкавал и да останат разстояния встрани, за да не се разтече прекомерно при разтапянето. След това нарежете на лентички кората или лаваша.

3. Във всяка лентичка поставете по плочка кашкавал, поръсвайте с подправка, слагайте отгоре резен домат и завивайте на руло. Ако рулото е прекалено дебело, прекъсвайте лентичката по средата и завивайте по още едно парче кашкавал с подправка и домат.

4. Яйцето разбийте в купа. Сгорещете на умерен огън малко олио в тиган - идеята е не да се пържат баничките, но и все пак да не се пресушат. Мазнината не бива да покрива плътно дъното на тигана.

5. Овалвайте много хубаво всяко рулце в разбито яйце и слагайте да се пече в тигана. Щом леко покафенее от долната страна и кашкавалът омекне - обръщайте и гответе и от другата страна за няколко минути. Ако тестото прегаря бързо, намалете огъня.

6. Готовите банички можете да поднесете със зеленчуци или любимия си сос - майонезен, млечно-чеснов, кетчуп, барбекю, горчица и др. Хапвайте докато са топли - тогава са най-вкусни.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта