Панирани банички тип пирожки с кайма
Пържени банички на тиган с яйчена коричка и плънка от кайма и лук.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 1 голяма глава лук
- 40 г масло
- 2 яйца
- сол и пипер на вкус
- 1 пакет 400 г кори за баница
- 80-100 мл олио за пърженето
Начин на приготвяне:
1. Маслото разтопете.
2. Каймата смесете със сол и пипер и рендосайте в нея главата лук на ситно ренде. Разбъркайте.
3. Ако използвате фини кори за баница, ще трябва да налагате две една върху друга. За целта сложете разгъната първата кора, след това намажете с масло и захлупете върху нея втората кора. Ако използвате дебели кори за баница, мажете една кора отгоре с масло и НЕ слагайте втора, за да не стане прекалено дебела баничката.
4. Гребвайте от сместа с каймата и разнасяйте равномерно по цялата горна част на кората. След това завийте на правоъгълно руло като прегънете по 3 пъти през ширината (по-късата страна). Работете така с всички кори и цялата кайма до изчерпване на количеството.
5. Всяко руло нарежете напречно на 3 по-къси рулца. Ще се получат банички с приблизителни размери 10х8 см.
6. Сгорещете олио в тиган на умерен огън. Яйцата разбийте в чиния. Застелете си чиния за вадене със салфетки или с домакинска хартия.
7. Овалвайте внимателно, но хубаво по няколко пъти всяка баничка в разбити яйца и без да ги отцеждате, мятайте в тигана. Пържете по около 4 минути от страна. Златистата коричка е показател за готовност. Ако започне да потъмнява твърде бързо, намалете огъня.
8. Вадете в чинията. Сервирайте топли, по желание със сос като кетчуп, майонеза или млечен. А можете да приберете в чантата за по-късно.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ