Панирани банички от къпани кори
Банички на тиган с дебели кори за баница или лаваш.
Необходими продукти:
- 1 или 2 дебели кори за баница - от къпаните; вместо тях можете да използвате 1 голям лаваш
- 250 г сирене
- 150 г кашкавал
- 2 яйца
- чубрица, мащерка или друга подправка по желание
- 80 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Разбийте едно яйце в купа.
2. Натрошете сиренето при яйцето, а след това рендосайте и кашкавала. Поръсете с подправка по избор и разбъракйте.
3. Разгърнете цялата кора или лаваша на маса или плот и намажете с получената плънка. После навиийте на руло, което трябва да е плоско и с ширина около 8-10 см. Това са около 6 завивания на голямия размер лаваши и кори за баница.
4. Разрежете на 6 парчета през ширината рулото. Ето по-малки рулца.
5. Сгорещете олиото в тиган, а яйцето разбийте в чиния.
6. Взимайте рулце и овалвайте в разбитото яйце. После пържете двустранно до образуването на златиста коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ