Регистрация

Пържени банички с кашкавал

Пържени банички с кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1611

Пържени пурички с кашкавал в обвивка от тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г кашкавал (или друго жълто сирене по желание); важно е да е с правоъгълна форма, за да може да се нареже на правилни парчета
  • 1/2 пакет фини кори
  • 1 белтък
  • чубрица или друга подправка по желание
  • олио (много) за пържене на маслена баня
  • сос по желание (доматен с наситнен пресен лук в него, чеснов или майонезен)

Начин на приготвяне:

1. Всеки лист фино тесто разделете на 4 правоъгълника. Нарежете на правоъгълници и кашкавала, като се стремите да не са много дебели и дължината им да е с 1/4 по-малка от тази на изрезките от тестото.

2. Поръсете по желание листовете тесто с чубрица или друга подправка.

3. Сложете в единия край гредичка кашкавал, завийте навътре стърчащите крайща и завъртете на пуричка.

4. Преди последното завиване намажете с белтък, за да не се разтвори. Работете така до изчерпване на количеството кашкавал.

5. Сгорещете олио в дълбок съд (тенджерка) за пържене на маслена баня. Застелете си чиния с домакинска хартия, за да вадите в нея пуричките. Пригответе си и подходящи щипки, с които да пускате баничките и да ги вадите от мазнината.

6. Пържете до образуването на златиста коричка, като можете да готвите няколко пурички едновременно.

7. Поднесете с подходящ сос за топкане според вкуса ви.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 10
  2. не
  3. 86
  4. ром
  5. 96
  6. Гъбен сос
  7. пилешк
  8. 27
  9. кайма
  10. 33

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта