Панирана риба с масло, чесън и лимон
Пържена риба в маслен сос с лук, чесън и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 2 филета риба - по около 300 г всяко
- сол и пипер
- 80 г брашно
- 40 мл олио
- 4 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- сокът на 1/2 лимон
- 40 г масло
- 30 мл вода
- връзка свеж магданоз
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте на ситно ренде лука и чесъна или ги смелете на каша в чопъра.
2. Филетата риба обтрийте щателно със сол и пипер. След това оваляйте хубаво в брашното и оттръскайте. Оставете настрана.
3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Изсипете в него лука с чесъна и бъркайте докато съвсем леко започнат да покафеняват. После добавете рибата. Ако има кожа, първо сложете с кожата надолу. Гответе 3-4 минути и обърнете. Гответе още толкова и от другата стана.
4. Намалете огъня леко. Сипете водата и добавете маслото. Покапете горната част на рибата с лимонов сок. Щом сосът кипне, обърнете рибата и пак покапете с лимонов сок. Гответе в маслената смес докато прецените, че рибата е готова (около 5-6 минути). Може да обърнете още веднъж при необходимост.
5. Поръсете съдържанието на тигана с нарязани листа пресен магданоз. Махнете от котлона.
6. Сервирайте рибата, като залеете със соса от тигана. Поденсете с пресни зеленчуци и гарнитура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ