Палачинка на фурна
Плътна какова палачинка се подава от вашата фурна.
Необходими продукти:
- 1/2 чаша брашно
- 1/2 чаша обезмаслено мляко
- 2 супени лъжици захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 яйце
- 1 белтък
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица неподсладено какао
- пудра захар по желание
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Сложете маслото в малка тава и поставете в печката.
2. В голяма купа смесете брашното със захарта и солта. В друга купа разбийте яйцете с белтъка и млякото. Добавете към брашното и разбийте добре да се смесят. Разделете сместа на две части. Добавете какаото към едната и бъркайте.
3. Извадете тавичката от фурната. Маслото трябва да се е разтопило. Излейте какаовата смес в горещата тава. В центъра излейте и бялата смес и с помощта на дървена лъжица или нож направете спирала.
4. Върнете в печката за 10-15 минути. Палачинката ще се надигне докато се пече, но после ще спадне катоя извадите.
Поръсете с пудра захар или сервирайте с течен шоколад или мед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ