Пай с тесто от извара и кашкавалена плънка
Пирог със сиренена коричка и кашкавалена среда.
Необходими продукти:
- 150 г масло
- 250 г извара
- 1 яйце
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. захар
- 1/3 ч.л. сол
- 200 г брашно (може да потрябва и още)
За плънката:
- 200 г кашкавал
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте силно охладеното масло на едро ренде.
2. Към маслото добавете изварата, солта, захарта, содата и брашното. Замесете гъсто и стегнато маслено тесто, което не се лепи по ръцете. Приберете за 20 минути в хладилник.
3. Рендосайте на едро ренде кашкавала, добавете намачкания чесън, киселото мляко и яйцето. Разбъркайте всичко заедно.
4. Намазнете тава с масло.
5. Разточете тестото така, че да покрие дъното и стените на тавата със средни по височина бордове, като дебелината му е 1,5-2 см.
6. Изсипете плънката в тестото, заравнете и печете на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Ако прецените, че за това време не е готово - допечете още максимум 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ