Регистрация

Руски пай с бадеми и извара

Руски пай с бадеми и извара
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1701

Сладък пирог с плънка от извара и ядки и бадемова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 240 г брашно
  • 4 яйца
  • 2 варени яйца
  • 150 г бадеми
  • 200 г масло
  • 200 г захар
  • 25 г пудра захар

За плънката:

  • 200 г извара
  • 50 г масло
  • 100 г захар
  • 150 г бадеми
  • 2 яйчени жълтъка
  • 5 г ванилова захар

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Разделете белтъците от жълтъците на сварените яйца.

2. Бадемите натрошете в хаванче или леко минете през блендер. Не е нужно да стават на прах.

3. Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата, бийте до побеляване, а след това постепенно прибавете брашното, бадемите и стритите между пръстите яйчени жълтъци. Замесете тесто и го разделете на две части, като едната е два пъти по-голяма от другата. Ако тестото е прекалено твърдо, добавете още яйца или мазнина.

4. Разточете по-голямата част и я разстелете по дъното и стените на намаслена тава.

На плънката:

Смесете изварата с маслото, захарта, бадемите и рендосаните белтъци от сварените яйца. Овкусете с ванилова захар и разпределете плънката в пая.

На пая:

Разточете и останалото тесто и покрийте с него сладкиша. Намазнете краищата, на които се слепват тестото от основата и похлупачето с разбит жълтък. Направете няколко прореза върху горната кора, намажете я с останалите жълтъци и печете на 200 градуса до готовност - около 40 минути. След изваждане от фурната поръсете с пудра захар и бадеми.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта