Солен яйчен пай с гъби и кашкавал
Подобие на солено суфле с кашкавал и гъби.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 250 г кашкавал
- 4-6 гъби
- 2 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- щипка сода
- 50 мл течна гортварска сметана
- 20 г разтопено на водна баня масло
- копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа.
2. Добавете содата, сметаната и половината от разтопеното масло. Овкусете с пипер и съвсем малко сол. Разбийте отново.
3. Добавете и брашото и разбийте докато бучките му се разпаднат и стане гладка смес.
4. Кашкавала рендосайте на едро ренде, а гъбите обелете (измийте), почистете и нарежете на парченца.
5. Разпеделете гъбите в намазани с останалото масло купички за суфле. Отгоре залейте с разбитата смес, в която сте добавили кашкавала и разбъркали внимателно.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. След изваждане поръсете с наситнен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ