Регистрация

Пай с пуешко и царевица

Пай с пуешко и царевица
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4309

Гювечета с пилешко, картофи, грах, царевица и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. накъсани пуешки гърди
  • 300 г сварен/замразен грах
  • 300 г сварена/замразена царевица
  • 150 г сварени моркови
  • 300 г сварени картофи
  • пуешки бульон
  • кори за баница
  • градински чай и мащерка на вкус
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 разбито яйце

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 200°С.

2. Поставете продуктите в тенджера и я загрейте на умерен огън. Когато се посварят, ги поставете в гювечета. Изрежете парчета от корите за баница с големината на отвора на гювечетата и покрийте гювечетата с тях. Намажете корите с яйцето и поставете гювечетата в печката за около 10-15 мин, докато корите добият златистокафяв цвят.

3. При сервиране можете да обърнете гювеча в чиния, за да остане най-долу залятата от пълнежа коричка. Така ястието ще наподобява мини пай.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта