Регистрация

Двуслоен пай с пуешка кайма и макарони

Двуслоен пай с пуешка кайма и макарони
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2634

Печена паста с пуешко и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г пуешка кайма без тлъстина
  • 200 г варени макарони (100 г сухи)
  • 200 г плодов крем (Crème fraîche) с ниско съдържание на мазнини
  • 100 г настъргано сирене с ниско съдържание на мазнини
  • 100 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 стръка целина
  • 1 голям морков
  • 1 жълтък
  • глава дребен червен лук
  • 2 с. л. лъжици галета
  • 1 ч. л. пълнозърнестa горчица

Начин на приготвяне:

На долния слой:

1. Запържете лука и каймата в тиган за 5 минути.

2. Добавете целината, моркова и бульона. Оставете да ври на слаб огън 15 минути.

На горния слой:

1. Кипнете леко крема. Намалете температурата, добавете горчицата и по-голямата част от настърганото сирене и разбъркайте. Загребете малка част с лъжица и я отсипете в  малка купа.

2. Добавете варените макарони в останалата (по-голямата) част от соса.

3. Разбийте яйчния жълтък в отделената (малка) част от соса и се пригответе за цялостното оформяне на пая.

На пая:

1. Поставете сместа от пуешка кайма във форма за пай, отгоре разпределете сместа от макарони и сирене, а накрая добавете разбития жълтък.

2. Смесете галетата с останалата част от насърганото сирене и поръсете отгоре.

3. Печете на 200 °C, в продължение на 20-30 минути, докато не започнат да се образуват мехурчета.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта