Двуслоен пай с пуешка кайма и макарони
Печена паста с пуешко и моркови.
Необходими продукти:
- 250 г пуешка кайма без тлъстина
- 200 г варени макарони (100 г сухи)
- 200 г плодов крем (Crème fraîche) с ниско съдържание на мазнини
- 100 г настъргано сирене с ниско съдържание на мазнини
- 100 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 2 стръка целина
- 1 голям морков
- 1 жълтък
- глава дребен червен лук
- 2 с. л. лъжици галета
- 1 ч. л. пълнозърнестa горчица
Начин на приготвяне:
На долния слой:
1. Запържете лука и каймата в тиган за 5 минути.
2. Добавете целината, моркова и бульона. Оставете да ври на слаб огън 15 минути.
На горния слой:
1. Кипнете леко крема. Намалете температурата, добавете горчицата и по-голямата част от настърганото сирене и разбъркайте. Загребете малка част с лъжица и я отсипете в малка купа.
2. Добавете варените макарони в останалата (по-голямата) част от соса.
3. Разбийте яйчния жълтък в отделената (малка) част от соса и се пригответе за цялостното оформяне на пая.
На пая:
1. Поставете сместа от пуешка кайма във форма за пай, отгоре разпределете сместа от макарони и сирене, а накрая добавете разбития жълтък.
2. Смесете галетата с останалата част от насърганото сирене и поръсете отгоре.
3. Печете на 200 °C, в продължение на 20-30 минути, докато не започнат да се образуват мехурчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ