Пай от тиква, радичио и сирене
Изискана комбинация от червена цикория, тиква и козе сирене.
Необходими продукти:
- 1 маслена кора за пай
- 2 яйца
- около 300 г сирене рикота
- 1 среден резен тиква
- 1 червена цикория радичио (можете да си я намерите на по-големите щандове за плод и зеленчук)
- френско козе сирене
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Пригответе маслена кора за пай и я поставете в намазнена тава.
2. Нарежете тиквата на кубчета и задушете на пара докато омекнат.
3. Разбийте яйцата със сол, а след това добавете и рикотата.
4. Почистете и измийте листата на червената цикория и отрежете основите. След това ги подсушете и подправете със зехтин, сол и пипер.
Нарежете козето сирене на филийки с около 0.5 см дебелина.
5. Поставете парченцата тиква във формата за пай и ги залейте с яйчната смес. Отгоре подредете листата цикория и наредете кръгчета сирене.
6. Печете 30-35 минути на 180 градуса докато паят стане златист.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ