Прасковени питки
Кокетни миникейкчета с плодове.
Необходими продукти:
- 3 големи белтъка
- 1 ч.ч. смлени бадеми
- ½ ч.ч. пудра захар + допълнително за поръсване
- ¼ ч универсално брашно
- ¼ ч.л. бакпулвер
- 50 г масло, разтопено
- кората на 1 малък лимон, фино настъргана
- 1 праскова, нарязана на филийки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180°С и намаслете 12 формички за печене.
2. Пресейте захарта, брашното и бакпулвера в голяма купа. Добавете бадемите и разбъркайте хубаво. Добавете белтъците, разтопеното масло и лимоновата кора и смесете всичко.
3. Насипете по 1 с.л. от сместа в приготвените формички и покрийте с парче праскова, като го притиснете леко.
4. Печете 15 мин. или докато тестото набухне и стане златисто. Извадете от формичките, за да се охладят и поръсете с допълнително пудра захар преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ