Регистрация

Пай от елда със сирене

Пай от елда със сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4647

Кюфтета от гречка с масло и мляко, запечени под топинг от яйца и сирене. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 280 грама елда
  • 250 грама меко обезсолено сирене (може и извара)
  • 2 яйца
  • 2 с.л. захар
  • 2 ч.ч. мляко
  • 2 с.л. масло
  • 50 мл готварска сметана или кисело мляко за сервиране
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте сиренето с вилица или преса, добавете в него 2 с.л. захар, яйцата, сол и пипер. Разбъркайте.

2. Кипнете елдата в малко вода и щом омекне, а течността се е изпарила, добавете млякото и маслото и оставете да се готви на умерен огън.

3. Намазнете тавичка за печене. Намачкайте и елдата и я разпределете по дъното на съда. Тя трябва да служи за блат.

4. Изсипете отгоре сиренената смес и печете до готовност в средата на фурна, загрята на 200 градуса. Ще отнеме около 20 минути. (Можете да направите и като мен - аз оформих от пюрето от гречка кюфтета и отгоре им сипах от сиренената смес. Така ястието изглежда като месно, но няма и грам мръвка в него.)

5. Поднесете накъсано или нарязано на парчета със сос от сметана или кисело мляко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта