Гарнитура от елда с моркови и лук
Задушена гречка на тиган със зеленчуци и бульон.
Необходими продукти:
- 1,5 ч.ч. олющена елда (гречка)
- 1 голям морков
- 2 глави лук
- 3 ч.ч. бульон по избор
- растителна мазнина за пържене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте моркова на едро ренде, а лука наситнете.
2. Запържете ги в малко растителна мазнина, като ги задушите под капак.
3. Измийте елдата и я добавете в тигана. Гответе около 5 минути, докато семенцата се заруменят.
4. Долейте бульона и добавете сол и пипер на вкус. Ако използвате бульон на кубчета, знайте, че е достатъчно солен. Оставете да се готви под капак на умерен огън около 30 минути, като проверявате да не загори.
5. Ястието можете да поднесете и като основно, въпреки че е прекрасна гарнитура за всякакъв тип месо и риба. Можете да поръсите с наситнени зеленини при сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ