Регистрация

Гарнитура от елда с моркови и лук

Гарнитура от елда с моркови и лук
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 4134

Задушена гречка на тиган със зеленчуци и бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 ч.ч. олющена елда (гречка)
  • 1 голям морков
  • 2 глави лук
  • 3 ч.ч. бульон по избор
  • растителна мазнина за пържене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте моркова на едро ренде, а лука наситнете.

2. Запържете ги в малко растителна мазнина, като ги задушите под капак.

3. Измийте елдата и я добавете в тигана. Гответе около 5 минути, докато семенцата се заруменят.

4. Долейте бульона и добавете сол и пипер на вкус. Ако използвате бульон на кубчета, знайте, че е достатъчно солен. Оставете да се готви под капак на умерен огън около 30 минути, като проверявате да не загори.

5. Ястието можете да поднесете и като основно, въпреки че е прекрасна гарнитура за всякакъв тип месо и риба. Можете да поръсите с наситнени зеленини при сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта