Оризови спагети Вермичели с кокос
Оризови спагети със скариди и кокосово мляко.
Необходими продукти:
- 200 г оризови спагети Вермичели (или друг вид оризови спагети по избор)
- 2 накълцани скилидки чесън
- 400 г скариди
- 200 г зелен фасул с откъснати краища и срязан на две
- 200 г разполовени чери домати
- 1 зелено люто чушле, нарязано на дребно
- 1 глава нарязан зелен лук
- 150 мл. кокосово мляко
- 2 с.л. сусамова паста
- 2 с.л. олио
- няколко листа босилек
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите според указанията на опаковката.
2. Задушете зеления фасул за около 7 мин.
3. Загрейте 1 с.л. олио, добавете чесъна, пържете 30 сек., добавете скаридите и пържете още 5 мин.
4. Изсипете съдържанието на уока (или обикновен дълбок тиган).
5. Смесете кокосовото мляко със сусамовата паста.
6. Загрейте останалото олио, добавете зеленото чушле, пържете 40 сек., добавете зеления фасул, пържете 2 мин., добавете доматите, спагетите и соса. Разбъркайте добре.
7. Върнете скаридите в уока, посипете със зелен лук. Разбъркайте добре.
8. Сервирайте с листа босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ