Оризова салата с яйце и риба
Салата със сьомга и хумус.
Необходими продукти:
- филе от сьомга
- 40 г ориз басмати
- 10 г див ориз
- 400 г консерва бял боб
- пресен кориандър и магданоз
- малко тиквени семки
- малко слънчогледови семена
- парче хумус
Или си го направете сами:
- шепа леблебия
- сока от половин лимон
- малко вода
- малко зехтин
- 1-2 скилидки чесън
- малко сол
Начин на приготвяне:
1. Сварете бавно всичкия ориз, после оставете да къкри още 15 минути.
2. В друг тиган, сварете сьомгата.
3. В още един тиган, сварете яйцата, после оставете да къкрят 8 минути. Отцедете и потопете в студена вода.
4. Междувременно, блендирайте хумуса, ако си го правите сами.
5. Внимателно нарежете сварената сьомга на късчета, а яйцата на четвъртинки.
6. Отцедете ориза и смесете със сьомгата, белия боб, подправките, семената и хумиса. Подредете отгоре яйцата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ