Салата с риба тон, ориз и водорасли
Здравословна нискокалорична салата с китайски зеленчуци и риба тон.
Необходими продукти:
- ½ ч.ч. жасминов ориз
- 80 г риба тон в зехтин (около 1/2 консерва)
- водорасли
- 1 шепа сушени гъби шийтаке
- даши/пилешки/зеленчуков бульон
- черен пипер на вкус
- ½ ч.л. сусамово олио (или на вкус)
- соев сос на вкус (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Накиснете гъбите за поне 10 мин., докато омекнат. Нарежете ги на филийки.
2. Измийте и сварете ориза, гъбите и водоралите в бульона. Можете да сложите всичко в уреда за варене на ориз и да допълвате с вода или бульон.
3. Когато оризът се свари, стоплете парченцата риба тон (например в микровълновата фурна) и ги овкусете с черен пипер.
4. Прибавете рибата при ориза и разбъркайте всичко. Добавете сусамовото олио, доовкусете, ако трябва, с още черен пипер и добавете няколко капки соев сос по желание. Също така може да поръсите с още водорасли.
5. Поднесете топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ