Регистрация

Оригинална рецепта за вегетарианска имамбаялдъ

Оригинална рецепта за вегетарианска имамбаялдъ
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 7350

Имамбаялдъ с патладжани, домат, морков, чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средно големи патладжана
  • 4 глави кромид лук
  • 1 глава чесън
  • 4 червени чушки
  • 1 морков
  • 1 много голям домат или 4 малки
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. универсална подправка (пикантина/вегетина или друга по ваш избор)
  • соев сос на вкус
  • шепа пресен босилек
  • 6 с.л. олио
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки, след което ги осолете и ги оставете за 1 час да си пуснат водата. 

2. Намазнете с олио дъното на тава, измийте патладжаните и ги подредете по него, като леко ги оваляте в мазнината.

3. Запечете ги на 220 градуса в средата на фурната, за да се сготвят и от двете страни.

4. През това време нарежете лука на тънки филии, обеления чесън - на кръгчета, чушките - на ивички, морковите - на жулиени и домата - на филии.

5. В голям тиган сипете 1/2 с.л. олио и запържете първо лука и чесъна, след това добавете морковите и чушките. Облейте със соевия сос, добавете универсалната подправка, червения и черния пипер и разбъркайте добре, за да се овкусят зеленчуците и да си пуснат соса. Накрая добавете и доматите и пържете още малко.

6. Когато зеленчуците омекнат, сипете в тях 1 ч.ч. топла вода и нарязания на ситно пресен босилек. Задушете с капак още 5 мин.

7. Извадете от фурната запечените патладжани и ги полейте със сместа. Запечете ястието на 220 градуса, докато мазнината започне да се поглъща от продуктите. Ако искате повече сос - долейте още една чаша вода.

8. Можете да си го хапнете както топло, така и студено. Перфектно се съчетава със салата от сезонни зеленчуци. Рецептата е на майка ми, а тя използва имамбаялдъ и за гарнитура към риба и меса.

 

       Оригинална рецепта за вегетарианска имамбаялдъ

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта