Имамбаялдъ - турско ястие с патладжани
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 8166
Пържени патладжани с мента, лук и домати.
Бон Апети
Излъчен на 02.08.2016
Имамбаялдъ е турска рецепта за пържени лодки от патладжани, като в превод името означава имамът припадна. А защо е припаднал - можете да разберете във видеото, което представя вкусен начин да си направим кошнички от патладжани на тиган с плънка от домати и лук, овкусени с чесън и мента. На финала ястието се залива със сос от зехтин, захар и лимонов сок и се поръсва с наситнен пресен магданоз. Това е веганска храна без никакви животински продукти.
Най-важните съставки
домат, зехтин, лимонов сок, лук, магданоз, мента, олио, патладжан, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ