Бърз омлет с домати и колбас
Бъркани яйца с месо, сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 2 домата
- колбас (вид и количество по ваш избор)
- сирене (вид и количество по ваш избор)
- 1 с.л. олио
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Разбийте хубаво яйцата в дълбока чиния и след това рендосайте в тях домата. Махнете люспите му след рендосване. Добавете щипка сол.
2. Преди да започнете да печете омлета, си пригответе плънката му. Нарежете колбаса на кръгчета или кубчета и си сложете сиренето под ръка.
3. Изсипете олиото в тиган, разнесете го с помощта на шпатула равномерно по цялото дъно, след което включете котлона на максимална сила и оставете намазнения съд да се нагрее хубаво.
4. Изсипете разбитите яйца в центъра на тигана и с въртелиеи движения ги разстелете по цялата повърхност.
5. След няколко минути добавете отгоре в средата по дължина колбаса и сиренето.
6. Когато усетите, че омлетът се е втвърдил от долната страна, с помощта на шпатулата го навийте като палачинка. Притиснете го отгоре, за да се затвори и запечата хубаво.
7. Оставете около минута, така че и плънката да се нагрее от топлината.
8. Махнете от котлона, сложете в чиния и сервирайте докато е топло. Украсете с магданоз или резен домат по желание.
Ястието е подходящо да изглезите любимия човек със закуска в леглото. Този омлет ще ви спаси от „гладна смърт“, ако не сте вечеряли и трябва да си сготвите нещо набързо. Опитайте рецептата с различни водове подправки, меса и сирена, докато намерите най-вкусния за вас вариант.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ