Орехов пай с нектар от агаве
Орехов пай с бърбън.
Необходими продукти:
- 3 големи яйца
- ½ чаша гранулирана захар
- ½ чаша тъмна кафява захар
- ½ чаша нектар от агаве (кехлибарен; можете да си го намерите в магазините за диетични и диабетични храни)
- 2 ч.л. бърбън
- 1 ч.л. обезсолено масло (размекнато)
- 2 чаши орехи - нарязани
- 1 чаша орехи, разделени на половинки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Смесете всички съставки задно, без орехите, докато сместа стане хомогенна. После разбъркайте вътре нарязаните орехи.
3. Изсипете в готовото охладено захарно тесто. Подредете половинките орехи върху сместа (така става доста красиво – изглежда по-добре и на вкус е по-добро).
4. Печете пая около 50-60 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.
Яжте. Вкусът на този пай не е толкова сладък както на обикновеният пай с орехи, направен с царевичен сироп. Този пай има по-дълбок аромат: комбинация от карамел, мед и меласа. Това е един пай с много силен вкус на ядки, какъвто би трябвало да е паят с американски орехи: оттам идва името: не е пай, който става прекалено мек и сладък, както се получава с много орехови пайове, ако хората сложат прекалено малко орехи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ