Регистрация

Орехов пай с нектар от агаве

Орехов пай с нектар от агаве
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4102

Орехов пай с бърбън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 големи яйца
  • ½ чаша гранулирана захар
  • ½ чаша тъмна кафява захар
  • ½ чаша нектар от агаве (кехлибарен; можете да си го намерите в магазините за диетични и диабетични храни)
  • 2 ч.л. бърбън
  • 1 ч.л. обезсолено масло (размекнато)
  • 2 чаши орехи - нарязани
  • 1 чаша орехи, разделени на половинки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Смесете всички съставки задно, без орехите, докато сместа стане хомогенна. После разбъркайте вътре нарязаните орехи.

3. Изсипете в готовото охладено захарно тесто. Подредете половинките орехи върху сместа (така става доста красиво – изглежда по-добре и на вкус е по-добро).

4. Печете пая около 50-60 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.

Яжте. Вкусът на този пай не е толкова сладък както на обикновеният пай с орехи, направен с царевичен сироп. Този пай има по-дълбок аромат: комбинация от карамел, мед и меласа. Това е един пай с много силен вкус на ядки, какъвто би трябвало да е паят с американски орехи: оттам идва името: не е пай, който става прекалено мек и сладък, както се получава с много орехови пайове, ако хората сложат прекалено малко орехи.

 

Източник: www.opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта